V edycja Smaków Ziemi Łódzkiej

DSCF709114 czerwca to dzień wielkich kulinarnych wyzwań – czyli V edycja Smaków Ziemi Łódzkiej, które kuszą zapachami domowej kuchni i atmosferą rodzinnych spotkań. Na placu Manufaktury można było podziwiać piękne rękodzielnicze wyroby ludowe, posmakować pysznych potraw regionalnych oraz dokonać zakupów wśród bogatego asortymentu produktów. Przygotowane przez nasze KGW gołąbki w liściach kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną i sosem grzybowym stanęły do konkursu wśród 27 innych potraw, a zupa grzybowa z domowym makaronem przygotowana na oczach oczekujących na nią konsumentów pobudziła zmysły aromatem suszonych grzybów już od momentu postawienia garnka na piecyku. Godzinne oczekiwanie to próba cierpliwości dla smakoszy, a doping p. Andrzeja Polana – człowieka z pasją do gotowania i znawcą smaków i tradycji pozwolił podejść do tego wyzwania ze spokojem. Czytaj dalej…