Warsztaty kulinarne w Mogilnie Małym

ss

Warsztaty kulinarne. Oj działo się! Było zdrowo i smacznie 🙂

Na warsztatach przygotowane były potrawy:

  • Pierś kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem – potrawa prosta, a jednocześnie wykwintna. Tak to możliwe do wykonania z przepisem Ugotuj Sam.
  • Rigatoni z peperoni pomiodorami z ricottą i girgonzolą – potrawa wegeteriańska z kuchni włoskiej.
  • Kasza jaglana z dynią mlekiem kokosowym i curry – kasza jaglana, królowa kasz, cenne źródło witamin i składników odżywczych, posiadająca niezwykłe właściwości ocieplające organizm od wewnątrz.
  • Skrzydełka BBQ z ziemniakami i colesławem – aromatyczne skrzydełka marynowane w sosie barbecue z dodatkiem przypraw, w towarzystwie sałatki colesław.
  • Roladki wieprzowe z serem feta i suszonymi pomidorami – popularna potrawa w Grecji. Unikalny smak roladek jest zasługą nadzienia, łączącego słony smak sera feta z delikatną słodyczą suszonych pomidorów. Uzupełnieniem dania jest warzywny ratatuj z bakłażana, cukinii i innych warzyw.
  • Kurczak w musztardzie i miodzie – doskonałe połączenie musztardy z miodem.

Czytaj dalej…


Wojewódzkie Obchody Dnia Weterana

30 sierpnia br. w Teatrze im. Jaracza w Łodzi miały miejsce Wojewódzkie Obchody Dnia Weterana. Święto to, organizowane w Województwie Łódzkim po raz ósmy, kierowane jest do kombatantów, osób represjonowanych oraz członków organizacji żołnierskich i niepodległościowych. W uroczystości wzięli udział przedstawiciele władz miasta Łodzi i województwa, w tym także Wójt Gminy Dobroń, Pan Robert Jarzębak.

Czytaj dalej…