Warsztaty kulinarne w Mogilnie Małym


dd

W minioną niedzielę, 23 lipca, w sali OSP w Mogilnie Małym odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez Pana Filipa Sajdaka, ucznia Akademii Kulinarnej Marcina Budynka. Uczestnicy warsztatów pracowali w grupach, każda grupa pod czujnym okiem pana Filipa przygotowywała swoją potrawę.

A potrawy przygotowywane na warsztatach to:

  • Polędwiczki w sosie dijon
  • Pierś kurczaka panierowana w orzechach z kremem kalafiorowym i tagliatelle z marchwi
  • Pulpeciki w sosie kaparowym
  • Pęczotto z suszonymi grzybami
  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z sosem pomidorowo kaparowym

Wszystkie potrawy smakowały wyśmienicie. Dzięki P. Filipowi dowiedziałyśmy się wiele ciekawych informacji jak zwykłe potrawy uatrakcyjnić nie narażając się ze strony męża na powiedzenia „Co ty znowu wymyśliłaś”. Poznaliśmy nowe smaki. Uczestnicy warsztatów pracowali z wielkim zaangażowaniem wkładając w przygotowywaną potrawę nie tylko przyprawy, ale i” odrobinę serca” i dlatego potrawy wyszły tak wspaniałe. Polecamy takie warsztaty, gdzie w miłej atmosferze można spędzić wolny czas integrując się oraz podpatrzeć i nauczyć czegoś nowego. Zapraszamy na kolejne warsztaty.

źrodło: facebook
Wyświetleń 242